Mexicaanse hangmat : enkel of dubbel geweven

Geregeld krijgen we de vraag of onze hangmatten dubbel of enkel geweven zijn. Deze vraag komt vaak van klanten die in Mexico geweest zijn. Veel straatverkopers daar en ook wel verkopers in winkels verkopen  hun Mexicaanse hangmatten met het verhaal dat deze dubbel geweven zijn. En dus beter zijn dan “enkel geweven” hangmatten.

Helaas, wij hebben uitgebreid in Mexico rondgereisd, en samen met onze Mexicaanse leverancier in de binnenlanden van Yucatan vele Maya wevers ontmoet. Allemaal werken ze op dezelfde manier. Zoals iedereen meldt over het weven : dos-tres. dat wil zeggen , heen onder 2 draden door, terug onder 3 draden door. Dus weven is overal : dos-tres, dos-tres, dos-tres, dos-tres, dos-tres ……………………Zie ook onderstaande video.

 

 

 

Dat er maar 1 manier van weven is (en er geen dubbel en enkel geweven Mexicaanse hangmatten zijn) is ons ook duidelijk geworden uit allerlei gesprekken met onze leverancier en andere deskundigen.

In ieder geval : bent u in Mexico en wilt u zo’n prachtige Mexicaanse hangmat kopen oriënteer u dan vooraf over de gangbare prijzen. Als de verkoper te veel vraagt en bovendien allerlei fantastische verhalen gaat ophangen : vriendelijk weglopen. Het beste is nog vooraf in uw hotel te informeren naar een betrouwbare winkel.

En natuurlijk kunt u bij ons ook altijd zo’n prachtige Mexicaanse hangmat kopen.

 

Over Henriette

Begonnen in 2006 met webshop in Mexicaanse hangmatten.