payment
Mexicaanse Hangmatten    Braziliaanse Hangmatten    Mexicaanse Dekens    Hangstoelen    Hangmat Standaards

Mexicaanse deken
Icolori          

  • Voor 5 uur besteld. De volgende dag in huis.
  • Ook betalen achteraf.
  • Eventuele problemen worden zonder discussie opgelost.
  • Tevreden klanten in heel Europa (verkoop via 5 sites)


Serape of sarape

Een Mexicaanse deken wordt ook wel een sarape of serape genoemd.

Picknick

Een sarape is een fantastisch picknick kleed.

Kleur en sfeer

Gebruik de serape, falsa of indiaanse deken als plaid, woondeken of woonkleed.

Op het strand

Heerlijk op het strand genieten met een Mexicaanse deken als strandkleed.

Interesse in een hangmat

Bekijk onze Mexicaanse hangmatten en Braziliaanse hangmatten. Of lees meer over de hangmat.

De mexicaanse serape deken.

Populaire dekens

Mexicaanse dekens zijn tegenwoordig heel populair. In Mexico worden deze kleden ook wel serapes of sarapes genoemd.

Veelzijdig

Voor de picnic, op het strand of in huis als plaid, bedsprei, tafelkleed, woondeken woonkleed of yoga kleed. Serapes kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden.
Vrouw met serape

Strepen

De Mexicaanse serape is een veelzijdige deken, gekenmerkt door zijn strepen en veelkleurigheid. De breedste streep vormt de basis en bepaalt de kleur en wordt afgewisseld met lichtere strepen in bijvoorbeeld oranje, geel, blauw, rood of andere felle kleuren. De uiteinden zijn afgewerkt met franje.

Serape, Sarape, Saltillo

Er zijn meerdere namen in omloop voor de Mexicaanse dekens, zoals Sarapes, Serapes of Saltillos. Wat is de oorsprong van deze benamingen ? Saltillo bijvoorbeeld is de hoofdstad van de staat Coahuila, waar de kleurige dekens vandaan komen. Dit verklaart de naam Saltillo.

In het verleden en ook nu nog werden deze serape dekens gemaakt van katoen en op gemaakt op eenvoudige weefgetouwen. Volgens een eeuwenoude traditie.

Geschiedenis van de Mexicaanse Serape dekens

Sinds honderden jaren wordt de serape al gebruikt in Mexico. In het begin werden de dekens als werkkleding gedragen door de werklieden van Mexico en Guatamala. En wel als poncho's met een opening voor het hoofd, of zoals bekend uit de westerns, gedragen over de schouder. gedrapeerd als sjaal. Maar de mexicaanse serape deken werd natuurlijk ook gewoon gebruikt als deken tegen de kou.

In het verleden en ook nu nog werden deze serape dekens gemaakt van katoen en op gemaakt op eenvoudige weefgetouwen. Volgens een eeuwenoude traditie.

De Mexicaanse Falsa deken

mexicaanse deken Falsa

De Falsa. Vele kleuren

De Mexicaanse serape deken is de bekendste Mexicaanse deken, door zijn unieke design. Echter naast de Serape kennen we ook de Falsa deken. De Falsa is van oorsprong een zadeldeken. Deze dekens zijn er in vele kleuren.

Naast de bekende sarapes dekens hebben we dan ook een uitgebreide collectie Mexicaanse Falsa dekens.

Afmetingen, materiaal en gebruik van de mexicaanse dekens

Verschillende materialen

Tegenwoordig zijn de Serape en Falsa dekens niet alleen meer van katoen gemaakt. Nieuwe materialen worden gebruikt om de dekens nieuwe uitstralingen te geven. Ze worden nu ook geproduceerd van acryl, katoen, polyester of combinaties hiervan.

Handgeweven

De dekens zijn of handgeweven of machinaal gemaakt. De handgeweven Mexicaanse dekens hebben een wat stoerdere, ruigere uitstraling. De serape is aan de korte zijde afgewerkt met een kleine witte franje.

Maten en gewicht

Er zijn verschillende maten en gewichten. Zie onze webshop voor alle dekens.

Toepassingen

De Mexicaanse dekens hebben veel gebruiksmogelijkheden: als plaid, tafelkleed, bankkleed, picknickkleed, strandkleed, woonkleed, woondeken of bedsprei. Echter de meesten zijn licht en dun en dan minder geschikt als vloerkleed.