payment
Mexicaanse Hangmatten    Braziliaanse Hangmatten    Mexicaanse Dekens    Hangstoelen    Hangmat Standaards

Mexicaanse hangmatIcolori          

  • Voor 5 uur besteld. De volgende dag in huis.
  • Ook betalen achteraf.
  • Eventuele problemen worden zonder discussie opgelost.
  • Tevreden klanten in heel Europa (verkoop via 5 sites)

                  

De mexicaanse nethangmat

Uniek, handgemaakt. Fantastische kleurcombinaties.

Elke hangmat gefotografeerd

Elke Mexicaanse hangmat is handwerk en uniek qua kleur en patronen. Daarom elke Mexicaanse nethangmat met eigen foto op onze site.

Braziliaanse hangmatten en Mexicaanse dekens

Naast Mexicaanse hangmatten verkopen we ook prachtige Braziliaanse hangmatten en Mexicaanse dekens. Lees meer over de hangmat.

De mexicaanse hangmat, extreem comfortabel

Comfortabel

De mexicaanse hangmat is de comfortabelste hangmat die er bestaat. Door zijn geweven structuur neemt de hangmat de vorm van het lichaam aan, en biedt daardoor optimale ondersteuning.
Mexicaanse Maya hangmat

Ijzersterk

Mexicaanse hangmatten zijn gevlochten van katoenen draden en zeer fijnmazig. Bovendien ijzersterk door het grote aantal draden en de nylon draaglijnen.

Handgemaakt

Onze hangmatten worden met de hand gemaakt op het schiereiland Yucatan in Mexico en door ons rechtstreeks geimporteerd.

Geen kinderarbeid

Geweven door Maya indianen, vaak als bijverdienste op het familie inkomen. Natuurlijk vervaardigd zonder kinderarbeid en onder goede werkomstandigheden.

Kleurrijk

Elke meerkleurige hangmat is uniek qua kleur. Ook alle bestaande unikleuren hebben we in voorraad.

Maten

Mexicaanse hangmat weefster

Meer personen

In de grotere hangmatten kun je met meerdere personen liggen. Echter besef wel, het meest comfortabel lig je alleen in een hangmat.

Verschillende namen

Mexicaanse hangmatten, ook we nethangmatten genoemd, zijn er in 5 maten. Er zijn verschillende namen in omloop voor verschillende maten. Standaard wordt ook wel "single" genoemd, maar is alleen geschikt voor kleinere personen of kinderen, of eventueel als reishangmat. Onze "Large" heet ook wel "Double". De XL gaat door het leven als "Matrimoniale" of "Queen", en de XXL als "Familiare" of "King"

Prijzen vergelijken

Wil u prijzen vergelijken bij verschillende winkels? Dat is lastig door de verschillende benamingen die gebruikt worden. TIP : vergelijk op basis van het gewicht van de hangmat!!

Onze maten

TypeGe-
wicht
(gr)
Leng-
te
(cm)
Breed-
te
(cm)
Leng-
te-
totaal
(cm)
Draag-
kracht
(kg)
Basis700220100420150Kinderen en kleine personen
Large1000220150420200Volwassene
XL12002201704202501 of 2 personen
XXL14002202004203001 of 2 personen
Géant1700220250420350Meerdere personen

De geschiedenis van de Maya hangmat

Maya nethangmat

De Mexicaanse nethangmat wordt ook wel Maya hangmat genoemd, omdat die van oudsher en nog steeds door de Maya indianen wordt gemaakt. Omstreeks 1000 jaar Christus zien we de eerste hangmatten in Midden Amerika. In het begin geweven van de bast van de boom Hamack. Daarna van Sisal omdat deze vezels zachter zijn. Bovendien was deze grondstof volop aanwezig.
Mexicaanse hangmatten bianche. Spiaggia.

Yucatan

De nethangmatten komen oorspronkelijk dus uit de regio Yucatan in Mexico. Katoen werd door de Spanjaarden in deze regio geintroduceerd. De Maya's ontdekten al snel het comfort van katoen en gingen vervolgens hun hangmatten van dit materiaal produceren. Vandaag de dag worden de Maya hangmatten gemaakt van nylon en katoen. Hele dorpen in de staat Yucatan zijn nu bezig met het maken van deze hangmatten die naar alle landen van de wereld worden ge-exporteerd.

Alles over de geschiedenis van de Maya cultuur op Maya cultuur

Mexico als vakantieland

Yucatan

Onze Mexicaanse hangmatten komen van het schiereiland Yucatan in Mexico. Hier vind je de wereldberoemde Maya piramides. Prachtige stranden om van het fantastische klimaat te genieten. Duiken en snorkelen kun je bij de prachtige koraalriffen.

Een prachtige vakantiestreek. Cancun is het levendige toeristische centrum en tevens de gebruikelijke toegangspoort tot deze streek.

Vakantie-Mexico-Yucatan-strand

Mexico

Maar ook de rest van Mexico is een vakantie waard. Mexico is na Brazilie het grootste land van Latijns Amerika. Met Mexico City als hoofdstad en een van de grootste steden ter wereld. Dus een land om naar toe te gaan op vakantie. En, neem altijd zo'n prachtige hangmat mee terug ! Ben je het toch vergeten, dan ben je natuurlijk bij ons altijd van harte welkom. Voor meer informatie over Mexico als vakantieland kijk op Alles over Mexico

Ophangen


Knoop maken om de Mexicaanse hangmat op te hangen
  • Doe het touw om een paal, boom of door een haak. Zodanig dat je twee even lange einden hebt.
  • Doe de touwen ieder van 1 kant door het oog van de hangmat. Zoals te zien op de eerste foto.
  • Leg een enkele knoop , zoals te zien op de tweede foto.
  • Trek aan beide uiteinden tot het oog op de juiste hoogte hangt.
  • Gereed !!!!!!!

In een Mexicaanse hangmat stappen


Tweede stap om in een Mexicaanse hangmat te stappen.
Ga voor de hangmat staan, en pak met de ene hand de achterste rand en met de andere hand de voorste rand. Til de achterste rand omhoog. Ga in het midden van de mexicaanse hangmat zitten.

Vierde stap om in een Mexicaanse hangmat te stappen.
Trek de achterkant van de hangmat omhoog en leun achterover. Doe je voeten in de hangmat en vind diagonaal de juiste houding.